Pentru maxilarul superior – În maxilarului superior există zone de risc important. Dacă exista dantura lipsa in partea superioara a maxilarului, trebuie avut grija la evitarea sinusurilor maxilare prezente in aceasta zona, care pot fi usor identificate cu ajutorul radiografiilor dentare simple si sunt si usor de evitat in timpul interventiei. Este o zona mai dificila pentru ca densitatea osoasa din partea superioara a maxilarului este mai mica in comparative cu cea din partea inferioara.

 
            Pentru maxilarul  inferior – În maxilarul inferior cea mai importantă structură anatomică de evitat este „nervul dentar inferior”. Acest nerv iese din spatele molarilor de minte, trece pe sub molarii și apare pe pielea feței în regiunea în care exista dinții premolari. Acesta este motivul pentru care un anestezic dentar produce in mod normal si amortirea buzei atunci când acul se plaseaza imediat in partea din spatele gurii.

            În cazul în care acest acest nerv este afectat  sau deteriorat în timpul plasarii implanturilor dentare se poate obtine amorțeală temporară sau chiar permanentă a buzei pe partea afectată. Aceasta este o complicație rară, dar importanta.

            Examenele CT sunt, în general, cele mai bune mijloace pentru identificarea locației acestui nerv și a starii lui de sanatate, insa astfel de examinari radiografice complexe nu sunt posibile in cabinetele medicale obisnuite. Prin urmare, va fi nevoie de o vizită la un spital dotat cu o astfel de aparatura moderna, care este un inconvenient insa nu va dura decat cateva minute.

            Chiar daca  exmenele CT sunt mai scumpe decât radiografii dentare de rutină, informațiile pe care le oferă sunt adesea extrem de importante pentru planificarea tratamentului complex și pentru a afla unde se află structuri anatomice importante, pozitionarea lor putand sa varieze in multe cazuri precum variantele anatomice.