In primul rand orice tratament de implant dentar incepe cu una sau mai multe consultatii necesare pentru evaluarea starii de sanatate a danturii dumneavoastra care va analiza daca nu exista si alte metode mai putin costisitoare si invazive de rezolvare a problemelor pe care le aveti cu dantura.

Daca nu exista alternativa la implanturile dentare, tot dupa prima consultatie se va realiza un plan de tratament care va contine numarul de implanturi necesare, forma si tipul lor precum si durata de vindecare de care este nevoie. Se vor stabili, de asemenea, masurile suplimentare de ingrijire care sunt oarecum diferite fata de cele din tratamentele clasice dentare si necesita o atentie sporita. Dupa ce se vor stabili aceste lucruri se vor anunta si costurile necesare unei astfel de interventii complexe

Daca se vor descoperi si alte probleme de sanatate a danturii se vor rezolva in primele etape pentru a avea o stare buna de sanatate a danturii inainte de interventia chirurgicala in sine.

Ai suficient os pentru implanturile dentare?

            Pentru a afla acest lucru se vor realiza radiografii dentare recente, simple sau 3D, CT pentru a sti ce tip d eimplant se potriveste cel mai bine astfel incat sa nu existe pericolul ca organismul sa il resppinga sau sa se deplaseze in timp.

            Imaginile obținute prin scanarea CT vor fi în mod normal în măsură să prezinte toate informațiile necesare cu privire la starea osului maxilar, inclusiv cantitatea și calitatea lui.