Atunci când cineva este interesat de o procedura complexa cum este cea a implanturilor dentare, trebuie sa se astepte sa raspunda la intrebarile ce vor fi solicitate de catre medicul specializat in astfel de interventii. Este important sa aveti cunostinte complete despre istoricul medical al tuturor afectiunilor de care suferiti si sa existe si o consultatie recenta din partea medicului de familie pentru a evita afectiuni ale starii de sanatate de care nu ati stiut pana acum.

In afara de acest lucru intotdeauna se va realiza o consultatie completa stomatologica pentru a vedea starea osului maxilar dar si starea celorlalti dinti si starea gingiilor.

De asemenea, vor fi necesare radiografii dentare si examene 3D de tomografie computerizata CT. Stabilirea starii de sanatate pentru dantura dumneavoastra este o etapa cheie in orice plant de tratament ce implica implanturile dentare.

In functie de problemele existente, dupa prima consultatie sunt rezolvate mai intai problemele dentare urgente, daca acestea exista, pentru a pregati dantura inainte de realizarea implanturilor dentare.

Daca medicul stomatolog care va trateaza de mai mult timp are si competente de realizare a implanturilor dentare, atunci aceste lucruri se vor realiza mai repede economisind timp pretios.