Dinții artificiali restaurati cu ajutorul implanturilor dentare funcționeaza la fel ca dintii naturali. Te speli normal, folosesti ata dentara fara probleme cand este cazul, si vizitezi cabinetul stomatologic periodic, ca și cand ar trebui sa ai grijă de o dantura naturala.

Pentru realizarea unui implant dentar este nevoie de mai multe vizite atat la medicul stomatolog cat si la medicul de familie. Este foarte important sa avem o stare buna de sanatate pentru a nu avea probleme cu vindecarea locului in care s-a realizat implantul sau cu respingerea lui de catre organism.

            Dupa aceste consultatii, cu ajutorul unei anestezii locale, implantul dentar care are de obicei forma unui cilindru cu forma conică din titan, este plasat chirurgical în osul maxilar.

Pe măsură ce se vindeca, implantul se va osteointegra cu osul maxilar natural, obtinand in felul acesta o rezistenta sporita si o baza solida de sustinere a coronitei dentare ce urmeaza a fi fixata dupa momentul vindecarii complete.

 Acest proces de vindecare poate dura săptămâni sau luni, functie de caracteristicile organismului propriu, timp in care viața de zi cu zi poate continua si decurge normal.

Din fericire exista posibilitatea de a implanta o singura radacina pentru un singur dinte artificial sau mai multe pentru a sustine inclusiv proteze partiale de restaurare a intregii danturi.