De ce sunt implanturile dentare de multe ori prima alegere fata de alte opțiuni pentru a restaura dinții lipsă sau deteriorati?

Cel mai bun lucru pentru inlocuirea dintilor sanatosi este implantul dentar. Puternic și stabil, un implant dentar inlocuieste un dinte pierdut astfel încât se para, sa se potriveasca și sa funcționeaze ca un dinte natural. Alte opțiuni de inlocuire a dintilor lipsa pot duce la deteriorarea oaselor maxilarului și pot interfera cu consumul precar de alimente, pierderea zâmbetului si a vorbirii sau alte activități ale vieții de zi cu zi.

Construit să reziste, implantul dentar este o soluție pe termen lung. Fata de lucrarile obisnuite stomatologice care pot dura de la cinci la șapte ani, cu o îngrijire adecvată adesea nu mai mult de 10 de ani, implanturile dentare pot dura intreaga viata daca sunt plasate in mod corespunzator si daca sunt bine controlate si ingrijite.

.

Ne putem  bucura astfel de viata fara a mai avea grija dintilor! Nu este nevoie să mai stam acasă sau sa ne simtim inconfortabil cand iesim din casa, jenati pentru că zâmbetul nostru nu mai este la fel ca inainte.

Dinții restaurati cu implanturi dentare sunt dinți care ne permit sa avem o viata normala fara nici un fel de obstacol social si ne permit in acelasi timp sa avem si o infatisare normala si un zambet fericit.

Daca am pierdut unul sau mai multi dinti si daca nu luam masuri, atunci in timp, pot apare pierderi osoase de os maxilar prin procesele de resorbtie osoasa ce pot exista frecvent. Asadar, nu numai ca vom arata mai bine insa ne vom proteja foarte bine si structurile osoase ale fetei in acelasi timp utilizand metoda implanturilor dentare.

Cand nu este folosit pentru a susține un dinte natural, osul maxilar se deteriorează, pierde puterea și fermitatea sa naturala. Implanturile dentare sunt singura opțiune de restaurare dentară care păstrează și stimulează osului natural, de fapt, contribuie la stimularea creșterii osoase și care previne in acelasi timp orice pierdere de masa osoasa.

Cel mai mare dezavantaj al protezelor dentare este acela ca pot aluneca si pot cadea uneori. De asemenea, pacientii care au recurs la implanturi dentare au spus ca nu au sub nici o forma probleme cu vorbirea. Se simt ca si cand ar avea dinti naturali in cavitatea bucala.

Un alt avantaj este acela ca puteti consuma alimentele preferate fara restrictii. In cazul in care recurgeti la un astfel de tratament stomatologic, puteti consuma orice aliment doriti.

De asemenea, un alt mare avantaj este acela ca nu va mai fi nevoie sa sacrificam dintii sanatosi pentru a face legaturi pentru lucrarile dentare ca pana acum. Amplasarea unui implant dentar nu va afecta niciodata radacinile dintilor sanatosi, ci din contra le va proteja de resorbtiile osoase ce apar in cazul lisurilor pe termen indelungat.

Tratamentul implantului dentar are un istoric de încredere si rezultate de succes pe termen lung.

Daca vom apela la implanturi dentare este bine sa mai stim ca vizitele la medicul stomatolog trebuiesc facute in mod obligatoriu si ca trebuie sa fim atenti la igiena orala care este identica cu cea pentru dintii naturali. Se recomanda periajele dentare dupa fiecare masa si folosirea atei dentare pentru curatarea spatiilor interdentare ori de cate ori este nevoie.