Implanturile dentare sunt stâlpi de metal sau cadre, care sunt poziționati pe cale chirurgicala in osul maxilar sub gingii. Odata fixati in acest loc, ei permit medicului stomatolog sa monteze dinții de înlocuire pe acesti stalpi.

Cum functioneaza implanturile dentare?

Pentru ca implanturile dentare fuzioneaza cu osul maxilar, acest lucru oferă realizarea unui suport stabil pentru fixarea dinților artificiali. Protezele dentare și coronitele dentare unice sau multiple montate pe implanturi nu vor aluneca si nu isi vor schimba pozitia in gura – un beneficiu important mai ales atunci când mănâncam și vorbim.

Un alt avantaj al implanturilor de acest tip este faptul ca nu vom pierde niciodata din dantura sanatoasa pentru a inlocui dintii lipsa.

Pentru a realiza un implant dentar, trebuie să aveți gingii sanatoase si oase adecvate pentru a susține implantul in sine. De asemenea, trebuie să va ingrjiti bine dantura si sa vizitati regulat cabinetul medicului stomatolog pentru a avea succese pe termen lung.

Implanturile sunt de obicei mai scumpe decât celelalte metode de înlocuire a dintilor naturali, iar cele mai multe companii de asigurari de sanatate nu deconteaza decat 10% din costurile totale necesare.

Care sunt cele mai importante tipuri de implant dentar?

Implanturi endostal – acestea sunt implantate chirurgical direct în osul maxilar. Odată ce țesutul gingival din jurul sau s-a vindecat, este nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a extrage implantul in sine, atat de bine se sudeaza.. În cele din urmă, un dinte artificial (sau mai multi dinți) este atașat la acest stalp de implant in asa fel incat sa nu existe o diferenta mare intre el si cei naturali.

Implanturile subperiostale – acestea constau intr-un cadru metalic care este montat chiar sub țesutul gingival. Cand gingiile se vindeca, cadrul devine fixat direct pe osul maxilar. Ca și în cazul implanturilor endostale, dinții artificiali sunt apoi montati pe stalpii de implant.