Dacă sunteți o persoana interesata de propria infatisare si daca aveți dinți lipsă sau  proteza dentara care este incomoda, discutați cu medical dumneavoastra stomatolog pentru a vedea dacă implanturile dentare sunt o optiune buna.

Implanturile dentare sunt o modalitate foarte eficientă si accesibila de a inlocui dintii lipsa si sunt concepute pentru a se integra perfect alaturi de dintii naturali. Ele sunt o excelenta opțiune pe termen lung si pentru refacerea zambetul dumneavoastra.

 De fapt, dezvoltarea și utilizarea de implanturi dentare este unul dintre cele mai mari progrese în domeniul stomatologic din ultimii 40 de ani. Implanturile dentare sunt formate dinr-un material numit titan. Acesta este un material compatibil cu corpul uman neexistand pericolul respingerii lui de catre organism .Implanturile dentare sunt plasate chirurgical în maxilarul superior sau inferior, în cazul în care acesta prezinta o stare buna de sanatate.

Cei mai mulți pacienți găsesc că un implant dentar este sigur, stabil și reprezinta un bun înlocuitor pentru propria lor dantura.

In general este nevoie de trei faze pentru obtinerea unui implant dentar:

  • pentru inceput medicul dentist plasează chirurgical implantului în osul maxilar. In aceasta etapa, medicul dentist va poate recomanda o dieta speciala formata din alimente moi  și calde sau numai supă in timpul procesului de vindecare;
  • dupa ce se realizeaza acest lucru, osul din jurul implantului se vindeca printr-un proces numit osteointegrare. Ceea ce face ca un implant sa fie atat de rezistent  este faptul că osul creste în jurul lui si se sudeaza perfect pe acesta. Osteointegrarea înseamnă „se combină cu os” și necesita timp. Unii pacienți ar putea fi nevoiti să aștepte până când implantul este complet integrat in os (contopit), poate chiar câteva luni, înainte ca dinți de înlocuire sa poata fi atașati pe stalpul de implant;
  • la final, se fixeaza dinții artificiali. Coronita noua dentara se va realiza in asa fel incat sa se potriveasca perfect cu dantura naturala.                                                                Daca aveti nevoie de mai multe inlocuiri, atunci se pot confectiona coronite dentare formate din mai multi dinti si chiar proteze intregi fixate in noile implanturi. Pana la finalizarea lucrarii stomatologice pentru a manca cu usurinta dar si pentru aspectul estetic se pot confectiona si monta si proteze sau coronite dentare partiale.  

Dacă sunteți interesat de implanturile dentare, ar fi o idee bună să discutati  déjà cu un medic stomatolog. Dacă aveti o stare bună de sănătate acest  tip de tratament  medical poate fi o opțiune buna. Daca nu sunteti sigur de starea de sanatate sau daca nu ati mai facut de mult un control la medicul de familie, este bine sa il consultati inainte de o astfel de interventie chirurgicala. Daca suferiti de diabet sau leucemie pot apare intarzieri          de vindecare in special. Acelasi lucru poate sa apara si in situatia in care fumati mult.